Corona Dentis d.o.o.00386-2-654-41-30
Jezik: Zobozdravstvena ordinacija Corona Dentis MariborZobozdravstvena ordinacija Corona Dentis Maribor
snemna protetika, proteze, storitve, corona dentis, zobozdravstvena ambulanta, zobozdravnik, dober zobozdravnik, zobozdravnik maribor, boleńćina v zobu, Pesnica pri Mariboru, zobobol, zobozdravstveni nasveti, zobozdravnik cenik, prvi pregled, zobni dentalni nakit, ustna higiena, snemna protetika
Storitev: Snemna protetika

O snemni protetiki govorimo, kadar manjkajońće zobe nadomestimo z delno ali parcialno protezo oziroma kadar manjkajo vsi zobje v zobnem loku in se izdela totalna proteza.
corona_dentis_zobozdravstvena_ambulanta_snemna_protetika1

Totalna proteza

Totalna proteza je snemnoprotetińćni zobni nadomestek v primeru popolne izgube zob v eni ali obeh ńćeljustnicah.

Delna (parcialna) proteza

Delna proteza je snemnoprotetińćni zobni nadomestek kadar zobnih vrzelih ni moŇĺno nadomestiti z mostińćki. Izdelana je lahko iz akrilata.

¬ĽWizil¬ę proteza (proteza z vlito bazo)

Proteza z vlito bazo je strokovno ustrezen izraz za ¬ĽWizil¬ę protezo. Je snemna delna proteza, katere osnova (baza) in zapone (sidrni elementi) proteze so uliti v enem delu iz kovinske stelitne zlitine ali titana.
Nezahtevna proteza ima le ulito bazo in enostavne ulite zapone, zahtevna pa poleg baze Ň°e polzila, sklepe ali vkljuńćeno snemno opornico.
Attachement (par) je strokovni pojem za tovarniŇ°ko izdelana polzila ali sidra (po dvoje v paru), ki se uporabljajo za estetsko sidrenje delnih protez na prevlekah namesto vidnih zapon.

Zańćasna proteza

Je snemna delna proteza, ki se izdela in vstavi v usta neposredno po izdrtju zob v vidnem predelu za ńćas celjenja ekstrakcijskih ran.

Reparatura

Pri reparaturi (popravilu) parcialne ali totalne proteze dodamo nov ali zamenjamo odlomljen zob na protezi ali vgradimo novo zapono je to reparatura.