corona dentis, zobozdravstvena ambulanta, zobozdravnik, dober zobozdravnik, zobozdravnik maribor, bolečina v zobu, Pesnica pri Mariboru, zobobol, zobozdravstveni nasveti, zobozdravnik cenik
Corona Dentis d.o.o.Tel.: 02/654-41-30
Jezik: Zobozdravstvena ordinacija Corona Dentis MariborZobozdravstvena ordinacija Corona Dentis Maribor
snemna protetika, proteze, storitve, corona dentis, zobozdravstvena ambulanta, zobozdravnik, dober zobozdravnik, zobozdravnik maribor, bolečina v zobu, Pesnica pri Mariboru, zobobol, zobozdravstveni nasveti, zobozdravnik cenik, prvi pregled, zobni dentalni nakit, ustna higiena, snemna protetika
Storitev: Snemna protetika

O snemni protetiki govorimo, kadar manjkajoče zobe nadomestimo z delno ali parcialno protezo oziroma kadar manjkajo vsi zobje v zobnem loku in se izdela totalna proteza.
corona_dentis_zobozdravstvena_ambulanta_snemna_protetika1

Totalna proteza

Totalna proteza je snemnoprotetični zobni nadomestek v primeru popolne izgube zob v eni ali obeh čeljustnicah.

Delna (parcialna) proteza

Delna proteza je snemnoprotetični zobni nadomestek kadar zobnih vrzelih ni možno nadomestiti z mostički. Izdelana je lahko iz akrilata.

»Wizil« proteza (proteza z vlito bazo)

Proteza z vlito bazo je strokovno ustrezen izraz za »Wizil« protezo. Je snemna delna proteza, katere osnova (baza) in zapone (sidrni elementi) proteze so uliti v enem delu iz kovinske stelitne zlitine ali titana.
Nezahtevna proteza ima le ulito bazo in enostavne ulite zapone, zahtevna pa poleg baze še polzila, sklepe ali vključeno snemno opornico.
Attachement (par) je strokovni pojem za tovarniško izdelana polzila ali sidra (po dvoje v paru), ki se uporabljajo za estetsko sidrenje delnih protez na prevlekah namesto vidnih zapon.

Začasna proteza

Je snemna delna proteza, ki se izdela in vstavi v usta neposredno po izdrtju zob v vidnem predelu za čas celjenja ekstrakcijskih ran.

Reparatura

Pri reparaturi (popravilu) parcialne ali totalne proteze dodamo nov ali zamenjamo odlomljen zob na protezi ali vgradimo novo zapono je to reparatura.

OBVESTILO O DOPUSTUORDINACIJA 1 – Ninoslav Danielov dr. dent. med.

Spoštovani pacienti,

zaradi dopusta bo zobna ORDINACIJA 1 – Ninoslav Danielov dr. dent. med. od 15.07.2019 do 16.08.2019 ZAPRTA.

Za NUJNE PRIMERE nas v tem času MED DELAVNIKI nadomeščajo zobozdravniki, kateri so objavljeni TUKAJ.

Prosimo, da upoštevate datum in pripadajoče stomatologe.

Ob SOBOTAH in NEDELJAH lahko v dopoldanskem času PRVO POMOČ poiščete v zobnih ambulantah ZD Maribor (Ulica Kneza Koclja 10, 2000 Maribor).

Hvala za razumevanje.
Kolektiv Corona Dentis

Seznam dežurstev in nadomeščanj