corona dentis, zobozdravstvena ambulanta, zobozdravnik, dober zobozdravnik, zobozdravnik maribor, bolečina v zobu, Pesnica pri Mariboru, zobobol, zobozdravstveni nasveti, zobozdravnik cenik
Corona Dentis d.o.o.Tel.: 02/654-41-30
Jezik: Zobozdravstvena ordinacija Corona Dentis MariborZobozdravstvena ordinacija Corona Dentis Maribor
corona dentis, zobozdravstvena ambulanta, zobozdravnik, dober zobozdravnik, zobozdravnik maribor, bolečina v zobu, zobobol, nasveti, cenik, zobna ščetka
Tags:

Zobno ščetko zamenjajte vsake tri mesece!

Preveč stare/obrabljene zobne ščetke zob ne očistijo tako skrbno/temeljito kot nova zobna ščetka. Kadar zbolite, se po (infekcijski) bolezni prav tako priporoča menjava zobne ščetke.

Pravilna uporaba zobne ščetke

Med umivanjem zob pazite, da z enim gibom temeljito zajamete čiščenje le dveh do treh zob hkrati. To pomeni, da ni dobro, če z enim gibom zajamete več zob hkrati oz. celotno stran. Tudi tukaj velja star pregovor, ki pravi: Bolj temeljito/osredotočeno čiščenje je bolj zdravo/kakovostno.

Električna zobna ščetka

Če želite za nego zob uporabiti električno zobno ščetko, pazite, da ščetke ne pritiskate preveč močno na zobe. V kolikor nosite zobni aparat, je uporaba električne zobne ščetke idealna nega za čiste zobe.

Uporabite zobno ščetko s srednje mehkimi (ne pretrdimi) vlakni

Zobna ščetka z mehkimi vlakni oziroma ščetinami ne odstranjuje zobnih oblog tako temeljito. V tem primeru obstaja možnost nastanka zobnega kamna in kariesa, kot posledica zobnega kamna pa se lahko pojavi še vnetje.

NUJNO OBVESTILO

Spoštovani pacienti,

zaradi epidemije virusa so naše ambulante do preklica ZAPRTE.

V kolikor imate hude bolečine ali imate močno oteklino, lahko pokličete vašega osebnega zobozdravnika, kateri vas bo napotil na vstopno mesto (tja vas lahko napoti le osebni zobozdravnik!)

Pokličete lahko na:

dr. Verka Eftimovska: 02 65 44 135

dr. Ninoslav Danielov: 02 65 44 130

dr. Blaž Fluher: 070 181 600

Hvala za razumevanje.
Kolektiv Corona Dentis

Ključne informacije